top banner

Dereszla Vinotéka

A Dereszla Pincészet Bodrogkeresztúron található. A Dereszla vinotéka pincebejáró épületének falában golyóbis, amely 1849. január 22-én lövetett ki, mikor is Klapka generális megütközött császári hadakkal, feljebb a Dereszla dűlő oldalában ott a zsidó temető Reb Steiner Saje csodarabbi sírjával.

A Dereszla dűlő meghatározóan morzsalékos, gránit beékelésű tufa talajába a történelmi múlt során számos pincét mélyítettek, ezek közül a legnagyobb, a több mint 1 km hosszú, 3 szintes történelmi pincerendszer a Dereszla Pincészet tulajdona. A pincének kiválóak az adottságai, hiszen felette 70-80 méter magas a földtakaró, hőtartó képességei így kiválóak, hőmérséklete 12 oC körüli, éves hőingadozása 1-2 oC páratartalma 85-90%-os. A pincészet 16 további területen rendelkezik szőlőültetvénnyel, ami sok lehetőséget és kihívást jelent fiatal és ambíciózus borász hölgyünk, Bai Edit számára.

A Dereszla Pincészet a champagne-i d’Aulan család tulajdona, aki Bordeaux-i, argentín birtokok tulajdonosa. A tulajdonosi háttér biztosítékot jelent hosszútávon ahhoz, hogy a borászat termékei a világ élvonalához tartozzanak, mivel biztosított a szakemberek folyamatos képzése, cseréje, és a legkorszerűbb technológiák alkalmazása. Az új tulajdonos ambiciózus fejlesztésekbe kezdett. Ennek első ütemében 2002-ben a megfelelő technikai háttér kiépítése jelentette az alapokat, vagyis a tartálypark, a préselési technológia, a palackozási technológia. Jelenlegi fejlesztésünk egy új borászati technológiai üzem és pezsgőpincészet építése amely várhatóan 2014 őszére készül el.

A 60 hektáros birtok mára a  borvidék egyik meghatározó pincészete lett.  Boraink nemzetközi borversenyeken és szaksajtóban is kitűnő eredménnyel szerepelnek (Wine Spectator, Decanter). A pincelátogatásra és borkóstolásra érkező vendégek nemcsak a borászati technológiákkal, a feldolgozás folyamatával ismerkedhetnek meg és tehetnek sétát a történelmi pincében, de gyönyörködhetnek az 1 km hosszú 3 szintes pincerendszerben is, mely során szakképzett kollégák magyar és angol nyelven kalauzolják a Dereszla borok rejtelmeibe. Kínálatukban három, négy, hat illetve nyolc fajta bor kóstolása közül választhatnak. Kóstolótermeink kiváló atmoszférát biztosítanak a tokaji borok megismeréséhez. 20 fő számára biztosított a borkóstolás, míg a 60 fős nagy kóstoló helyiségben az étkezés is megoldható. Cégek, csoportok számára remek hangulatú csapatépítő programokat kínálunk.

A pincészet Tokajból egy kellemes sétahajójárattal is megközelíthető illetve lehetőség van lovaskocsizásra, kerékpározásra, kenuzásra illetve gyalogtúrákra is.

Nagy sikert arat a hazai piacon Dorombor borcsaládunk melyhez egy száraz, egy félédes és egy göngyöző bor tartozik illetve  hamarosan a piacre kerül egy új, édes Dorombor is. Továbbá pincészetünk kiemelt fontosságot tulajdonít a legújabb szőlőfajta, a Kabar számára

Boraink: Tokaj Dry, Dorombor száraz, Dorombor nem-száraz, Kabar, Szamorodni Experience, Furmint Reserve, Muskotály Reserve, Imperium Aszúesszencia, Esszencia


Dereszla Vinotéka

3916, Bodrogkeresztúr Felső u. 2.

Nyitva tartás:Minden nap júniustól októberig  10-20 óráig


Tokaj Renaissance Borbár&Borüzlet

3910, Tokaj, Bethlen Gábor út 4. - A Tokaji Múzeumnál

A Tokaj Renaissance Egyesület mintaboltja, mely 18 pincészet 50 borát mutatja be a betérők számára. Standard és tematikus borkóstolók magyar és angol nyelven, helyi sajt és sonka kóstolóval kiegészülve.

Nyitva tartás: Minden nap júniustól augusztusig 11-20 óráig


Bővebb információ:

Tourinform Tokaj
3910 Tokaj, Serház u. 1.
Tel.: +36 47 352125
E-mail: info@tokaj-turizmus.hu

Interaktív térkép
15 perc | Borpincék
Tippek
Borbarátoknak | Családoknak, barátoknak | Kerékpárosoknak
Nyelvismeret
Magyar | Német | Angol | Cseh, szlovák
Nyitvatartás
Egész évben
Vendéglátóhely típusa
Eszpresszó | Pincészet

Felhasználók értékelése: