top banner

Zsadányi Pincészet

Zsadányi Pincészet 2000 óta működő családi vállalkozás, mely az első néhány évben csak hétvégi hobbiborászatként működött a család és barátainak kedvtelésére. 2002 évben vált a vállalkozás valódi borászattá és ebben az évben volt az első szüret, amiből palackos bor született, majd a 2003-as évtől kezdődően minden leszüretelt szőlő nedűje palackba került fajtánként kis tételekben száraz, édes és desszertbor formájában.

Mára a pincészet elérte azt a birtokszerkezetet és felszereltséget, ami lehetőséget ad arra, hogy feltárja és megmutassa azokat a titkokat, amik Tokaj hegyalján a tállya dűlőkben rejlenek, azokat a jellegzetességeket, amelyeket a vulkáni kőzetek, ásványok hoznak létre a karakteres, magas koncentrációjú, és minerális furmintokban, nőiesen lágy hárslevelűekben és nem utolsó sorban a kiváló minőségű aszúkban.

Az évszázadok alatt kialakult hagyományokat tiszteletben tartva, de a XXI. század ízlésének megfelelő olyan magas minőségű Tokaji borokat kívánunk megalkotni, melyek önálló karakterrel rendelkeznek és jellegzetesen csak a tállyai dűlőkben születhetnek. A Tokaji borvidék egyik legmagasabb potenciállal bíró települése Tállya, amit történelmi dokumentumok is megerősítenek, annak idején itt tartották számon a legtöbb első osztályú dűlőt.

A pincészet folyamatosan vásárolt és vont be újabb és újabb szőlőterületeket a művelésbe és mára közel 20 hektár termőterülettel rendelkezik. A szőlőterületek olyan híres történelmi dűlőkben találhatók, mint a Vár dűlő ahol kiváló aszúk készülnek, vagy a Tökös-máj, Görbe, Dongó, Remete ahonnan jellegzetesen ásványos, telt furmintok kerülnek palackba és a Bátorka ahol nőiesen lágy hárslevelűk születnek.

A Zsadányi Szőlőbirtok kizárólag az itteni területek szőlőiből készít bort. A termőhely adottságai iránti elkötelezettségük nyilvánul meg abban, hogy prémium száraz boraikat dűlőszelektáltan készítik annak
érdekében, hogy bebizonyítsák, milyen változatosságot nyújtanak a különböző tállyai ültetvények.

A pincészet igyekszik átfogó képet adni a borvidék különböző arcairól, így TKJ márkanévvel készítenek könnyed, friss tételeket, a Zsadányi névvel ellátott palackok pedig tölgyfa hordós érlelés után kerülnek piacra száraz dűlőszelektált furmintként, hárslevelűként. Ezenfelül az olyan klasszikus tokaji műfajok is kiemelt szerepet kapnak, mint a ma már ritkaságnak számító száraz és az édes szamorodni, illetve a borvidék csúcstermékét jelentő, magas beltartalmú, összetett aromatikájú tokaji aszú.

„Hiszünk abban, hogy az egykor királyok által szeretett és kedvelt bor mára minden ember szerelmévé válhat és bízunk benne, hogy egyre többször kerül az Önök asztalára is.”

Szívesen látjuk a vendégeket nyitott, hangulatos teraszunkon az alábbi időpontokban:

Munkanapokon: 10.00 - 16.00 óráig
Hétvégéken: 10.00 - 18.00 óráig

Előzetes egyeztetés alapján egyéni igényeket is igyekszünk megoldani.

Előzetes egyeztetés szükséges legalább 1 órával érkezés előtt az alábbi telefonszámon:

Tar Tünde : +36 70 452 7949


Bővebb információ:

Tourinform Tokaj
3910 Tokaj, Serház u. 1.
Tel.: +36 47 352125
E-mail: info@tokaj-turizmus.hu

Felhasználók értékelése: