top banner

Az élmények harmóniája | Zempléni FesztiválTöbb mint harminc éve várja közönségét a Zempléni Fesztivál, évről évre egyre színesebb programkínálattal. A rendezvénysorozatnak erős és megbízhatóan lelkes törzsközönsége alakult ki a zempléni régióban, Budapesten sőt külföldön is, maga a fesztivál pedig kiemelkedik a hazai fesztiválkínálatból sokszínűségével, széles közönségrétegnek szóló műsorösszeállításával, valamint a kultúra és a turizmus összekapcsolásának irányába mutatott elkötelezettségével
A Zempléni Fesztiváli művészeti vezetője és idén fesztiváligazgatója Hollerung Gábor szavaival élve, a Zempléni Fesztivál Magyarország talán legsokszínűbb művészeti fesztiválja, amely - nem titkoltan -, egy igen széles közönségréteget kíván megszólítani. Ez a filozófia a fesztivál rezidens zenekarától, a Budafoki Dohnányi Zenekartól (BDZ) sem idegen, így természetesen alakult a folyamat, amelyben a BDZ nem csak többkoncertes résztvevőjévé, de egyfajta szellemi bázisává is vált a fesztiválnak.

Az igen különleges programoktól kezdve a népszerű műsorokig rendkívül sok stílus és műfaj megtalálható az idei programkínálatban is. Aki ellátogat a Zempléni Fesztiválra, találkozhat komolyzenei koncertekkel, a Budafoki Dohnányi Zenekar (a fesztivál rezidens zenekara) és Hollerung Gábor nevéhez fűződő, emblematikus Megérthető zene koncerttel, Cinefonic filmzene koncerttel, jazzel, népzenével, világzenével, kamaraprodukciókkal, tánccal, gyerekprogramokkal, kiállítással és számos gasztronómiai élménnyel, hiszen a kisebb-nagyobb településeken megrendezett programokhoz sokszor kapcsolódik gasztronómiai élmény is: borkóstolás, vacsorázás vagy épp uzsonnázás lehetősége.

A sokszínűség mellett a fesztivál másik fontos mozgatórugója a turizmus és a kultúra összekapcsolása. E két terület legmagasabb szintű összefonódását, egymás általi erősítését, segítését kívánják szolgálni a szervezők, ezért nagy hangsúlyt fordítanak a helyi turisztikai irodákkal, szervezetekkel és a turisztikai infrastruktúrával való együttműködésre.

A Zempléni Fesztivál célja a fenntarthatóság és a továbbfejleszthetőség. „Bízunk benne – mondja Hollerung Gábor -, hogy évről évre még színesebb, még gazdagabb, még változatosabb, még több műfajt, koncertet, színházi előadást, táncot, kiállítást, gyerekprogramot felvonultató, a turizmussal egyre szorosabban összefonódó fesztivállá válunk. Hiszen már most is mi vagyunk az ország talán legsokszínűbb művészeti fesztiválja.”

Felhasználók értékelése: