top banner

Basilicus Szőlőbirtok | birtokbemutató, borkóstoló

Vezetett birtokbemutatóink és borkóstolóink - előzetes jelzés alapján - minden nap 16:00 órától kezdődnek, borvásárlásra pedig bármikor be lehet nézni! Jelentkezzen be most a +36-30-967-5520-as számon!

Hét hektárt művelünk hat dűlőben, elsősorban Tarcal (Mestervölgy, Fekete-hegy, Lónyai, Előhegy), másodsorban pedig Bodrogkeresztúr (Lapis) és a Tokaj (Meleg-oldal), ahol mind a hét Tokajban engedélyezett szőlőfajta (furmint, hárslevelű, sárgamuskotály, kövérszőlő, zéta és kabar), továbbá egy filoxéravész előtti kékszőlő, a purcsin feldolgozásával, minimális beavatkozással születnek főként hordóban erjedő és néha abban is érlelődő tételeink. Az évi mintegy 10-12.000 palack bor gyakran hét-nyolc különböző borfajtát jelent, száraz küvéktől és fajtaboroktól az édes kései szüretelésű borokon át a szamorodniig, fordításig és aszúig.

A tarcali birtokközpontban nemcsak kóstolókat, tokaji mesterkurzusokat tartunk, de rendezvénytérként is szolgál: a kóstolóteremben 35 fő a kültéri környezettel együtt jó időben időben további akár 70 fő számára tud helyszínt biztosítani, legyen szó magánrendezvényekről (például, születésnapi rendezvény) vagy céges rendezvényekről (tréningek, szakmai továbbképzések).

Cím: 3915 Tarcal, Könyves Kálmán u. 15.


Bővebb információ:

Tourinform Tokaj
3910 Tokaj, Serház u. 1.
Tel.: +36 47 352125
E-mail: info@tokaj-turizmus.hu

 

Felhasználók értékelése: