top banner

Galambos Pincészet és Vendégház

"Ha megöregszem, pincét akarok..."

Márai gondolatai, a mi megvalósításunkban, beteljesedtek. Szőlőbirtokot vettünk, és pincészetet alapítottunk.
Mindez több mint 10 évvel ezelőtt történt. Az eltelt évek alatt borainkat nemcsak a fogyasztók, hanem a szakma is értékelte. Számtalan komoly helyezést értünk el versenyeken, amelyek között voltak arany, ezüst és bronzérmek is. Részt vettünk országos, és nemzetközi versenyeken is.pl.: Garamkövesdi,- Vinagora,- Bükki ,Kassai Nemzetközi Borverseny

Pincéink közel 100 évesek, előző tulajdonosa a híres Flegmann bornagykereskedő. Pincészetünk 17 éve működik, szőlőterületünk a Kassa város dűlőben a Krakkó hegyen található. Az itt termelt szőlőkből készítjük kézműves gondossággal hárslevelű és furmint borainkat. Boraink nagyrészt szárazak azonban félédes és édes borokat is készítünk. Borainkat gyakran megversenyeztetjük, ezeken a versenyeken arany, ezüst és bronzérmeket nyertünk.

Pincészetünknél a Vendégházunkvárja látogatóit. Két lakosztályunkban 2-2 fő elhelyezését tudjuk biztosítani, pótággyal gyermek részére,
Szemben velünk a GALAMBLAK vendégház várja vendégeinket: (4 fő) teljes felszereltséggel, óriási kerttel.

Kiemelten ügyelünk arra, hogy vendégeinknek teljes körű borismertetésben legyen részük. Feladatunknak tartjuk, hogy borszerető látogatóink ne csak a borfajtáinkat ismerjék meg, hanem Észak-Magyarország keleti részében élő embereket, népi hagyományainkat, híres végvárainkat és azok dicső múltját is.


Pincészetünk programajánlata:

  • pincelátogatás borkóstolóval (6 fajta bor ismertetése, kóstoltatása),
  • igény szerint kemencés borvacsora,
  • pincegazdaságunk bemutatása,
  • dűlőlátogatás Kassa város dűlőben lévő szőlőnkbe (előre egyeztetett időpontban, létszámban).

Kirándulási ajánlatok:

  • Boldogkőváralja
  • Regéc
  • Baskó
  • Erdőbénye, Sima
  • Sárospatak, Rákóczi-vár
Különleges ajánlat: tőlünk 40 km-re, a szlovák határtól 5 km-re levő Borsivára: II. Rákóczi Ferenc fejedelem született, ahol egyedülálló interaktív kiállítás látogatható meg.
Szakrális túrák: városunkban négy élő egyház templomainak felkeresése, a közelben lévő Vizsoly (8 km) ahol az első református nyomtatott biblia található a református templomban.
Mellette a az ősi nyomdát is meg lehet tekinteni, valamint a Mézes Gergő méhészete is itt található.

Különleges szerződésünk van a Magyar Kerékpáros Szövetséggel, akik ezen belüli szervezéssel jönnek, 10 % kedvezményt adunk szálláshelyünkön.

Egész évben fogadjuk vendégeinket a Galambos Pincészet és Vendégház, és a Galamblak vendégházbakn.
www.galambospinceszet.hu; email: galambospinceszet@gmail.com

 

Felhasználók értékelése: