top banner

Havasi visszatér, újabb világsztár és Bródy is a Fesztiválkatlan színpadán

„Ahol a minőség, a kultúra és a gasztronómia találkozik”

Három helyszínen élvezhetik a nézők a Fesztiválkatlan 2018-as programjait. A nagyszínpadon mások mellett (közkívánatra!) Havasi Balázst láthatjuk, ellátogat Tokajba az argentin világsztár operaénekes, José Cura, de Bródy János Kossuth- és Liszt Ferenc díjas énekes is koncertezik majd. A további programok - a Teátrumban és a Paulay Ede Színházban - is minőségi kikapcsolódást ígérnek május közepétől szeptemberig. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is lesz Fesztiválkatlan vacsorahajó.

fotó: facebook.com/havasi

Június 29-én, pénteken a nagyszínpadon (!) Dumaszínház Four Stars Hadházi Lászlóval, Aranyosi Péterrel, Beliczai Balázzsal, és Szupkay Viktorral.

Az operett koronázatlan királynői - ismert és ifjú bonvivánok szólaltatnak meg  örökzöld dallamokat, melyet a tánckar  virtuóz polkái, pazar keringői tesznek színessé. Oszvald Marika partnere ezúttal Mészáros Árpád Zsolt  világslágerekkel kedveskedik az Operett Gála nézőinek. A neves művész csapat  július 6-án, pénteken egy felejthetetlen  emléket varázsol a Fesztiválkatlan színpadára.

A közönség kérésére visszatér Havasi Balázs. Magyarország egyik külföldön is legismertebb, legnépszerűbb zeneszerző-zongoraművésze július 14-én, szombaton feledhetetlen élményt nyújtó produkcióval készül HAVASI Pure Piano címmel. Ez a koncert már telt ház előtt, elsöprő sikerrel debütált a világhírű Sydney-i Operaház nagytermében. A zeneszerző-zongoraművész a zenei tételek előtt beavatja a közönséget a művek keletkezésének hátterébe és a hozzájuk kapcsolódó történetekbe. Így igazán bensőséges hangulatot teremt, amelyet a műsorhoz külön létrehozott digitális fény- és látványvilág tesz teljessé.

Az Experidance társulat produkciói évek óta üde színfoltjai programjainknak. Most, egy családi mesemusicalt láthatunk tőlük Cinderellacímmel július 21-én, szombaton. Az előadás a szülőknek is maradandó élményt nyújt, hisz látványos táncok, gyönyörű dalok hangzanak el népszerű színészek előadásában. Mindezt elképesztő látványelemekkel koronázzák meg.

Feledhetetlen élmény lesz José Cura argentin operaénekes, zeneszerző, karmester estje. Ő a 21. század legnagyobb tenorjainak egyike, igazi polihisztor. A világsztár a Virtuóz Orschestra zenekarral- vezényel Pejtsik Péter- olyan különleges műsort ad július 28-án, szombaton, melyre nem volt még példa hazánkban, hisz különleges csemege: az operaáriák a XX. század könnyűzenei klasszikusaival fonódnak össze szórakoztató egységgé, a művészetet belülről, a színpad intim világát az előadó oldaláról is bemutatva a közönségnek.

A Zempléni Fesztivál keretében augusztus 11-én, pénteken, a 20 éves évfordulóját ünneplő Budapest Jazz Orchestra ad koncertet (szólisták: Polyák Lilla, Szörényi Levente). Augusztus 17-én pedig az operett műfajt kedvelők örömére Kálmám Imre legkedveltebb és legizgalmasabb műve, a Marcica grófnő látható parádés szereposztással.  

A nagy sikerű Monte Cristo grófja c. előadás augusztus 31-én, pénteken lesz. Pozsgai Zsolt és Szomor György alkotása kétségkívül tökéletesen illeszkedik a nagy musicalek sorába: világhírű történet fülbemászó zenével fűszerezve, - melynek olykor franciás, olykor latinos ritmusa nagyszerűen idomul a darab hangulatához - látványos díszlet, és remek szereposztás.

A Fesztiválkatlan záróeseménye a Kossuth- és Liszt Ferenc díjas Bródy János koncertje lesz szeptember 1-jén, szombaton. Sokak kérésére lesz látható és hallható a legendás Művész Ráadás koncertje Tokajban. Bródy János két órán keresztül megosztja velünk dalokba foglalt véleményét szerelemről, barátságról, küzdelemről, szabadságról, magánéletről és köztársaságról. Dalokba fordult költészetével elvarázsolja, a rá jellemző iróniával kijózanítja a szebb és igazságosabb világról álmodókat.

Az előadások előtt Fesztiválkatlan vacsorahajó indul a Bodrogon, ami páratlan kikapcsolódást nyújt a festői környezetben. Vacsorával egybekötött hangulatos hajókirándulás, mely exkluzív program. 

A teátrumban dupla koncertet ad egyik legnépszerűbb énekesünk, Vastag Csaba május 25-én és 26-án. Dr. Almási Kitti pszichológus az elengedésről, újrakezdésről tart előadást június 8-án. Kepes Andráselőadásának témája a nemi szerepekről, a házasságról, a hűtlenségről, a hűségről szól majd június 22-én. „Találkozó Sebestyén Balázzsal!”július 7-én. A Fesztiválkatlanban a közéletről, a médiáról, a könyveiről, és a hobbijairól is kérdezzük, de a kedves Nézők is feltehetik majd kérdéseiket Balázsnak! A moderátor Tarczy Gyula, a Nyíregyházi Televízió főszerkesztője lesz a nagyon érdekesnek ígérkező eseménynek. Vidám beszélgetés, sok nevetéssel tévéről, színházról, az életről R. Kárpáti Péterrel és lányával, Rebekával július 13-án. Tóth Vera, a kedvelt, elismert énekesnő zenekarával július 27-én koncertezik. Szép Jó estét, Mr. Green! Jeff Barton díjnyertes komédiája, augusztus 3-án „élvezhető”. Dr. Zacher Gáborfőorvos, címzetes egyetemi docens augusztus 29-én tart előadást. Témája izgalmas és érdekes: a varázsgombáktól a kémiai terrorizmusig sok mindent felölel.    

A Paulay Ede Színházban az egyedi stílusáról ismert humorista, Fábry Sándor önálló estje látható majd június 1-jén. A „sztárparádé” június 6-án folytatódik, ekkor az És Rómeó és Júlia c. darab lesz műsoron. Öntörvényű, lázas száguldás egy drámaköltő zseni kottája alapján Nagy-Kálóczy Eszter és Rudolf Péter szereplésével. Eszenyi EnikőKossuth- és Jászai Mari díjas színésznőnek, a Vígszínház igazgatójának önálló estje, „A gyönyörben NINCS középút” egy kivételes atmoszférájú színházi csemege június 30-án. A vidámság szerelmesi pedig ismét láthatják a L’art pour L’art társulatműsorát, ami a legjobb jeleneteiket tárja majd a nézők elé augusztus 24-én.         

"Újszerű élmény, fergeteges hangulat!", vagyis Katlan RETRO-party a teátrumban június 29-én, augusztus 4-én, és szeptember 1-jén. Elhozzuk a legendás retro sztárokat vizuálisan óriás televíziókon. Főszerepben a 70'-es, 80'-as és 90'-es évek legjobb slágerei és klipjei extra látvánnyal kiegészülve. Három évtized legendás slágerei egy egész éjen át egy fergeteges házibuliban, a lemezjátszóknál DJ DEZI. Az augusztus 4-ei esemény krónikájához tartozik, hogy sztárvendégek is lesznek, a harminchat aranylemezzel büszkélkedő DJ Dominique (Várkonyi Attila), illetve a Desperado zenekar.

A fentieken kívül mi szervezzük május 27-én Tokaj város INGYENES gyermeknapi eseményeit, „Játék a tűzzel, a Katlan, ahol izzik a levegő” szlogennel. Ugrálóvárak, óriáscsúszdák, arcfestés, csillámtetoválás mellett Micimackó, Malacka, a Minyonok és Frici bohóc várja a kicsiket és nagyokat. Lesznek játékos vetélkedők, a napot pedig a Vidám manók koncertje zárja.

Bízunk benne, hogy eseményeink felkeltették a Kedves Olvasó figyelmét, és minél többször találkozunk majd a Fesztiválkatlanban! Ennek reményében kívánunk minőségi programokban gazdag 2018-as „Katlan-szezont”.


Bővebb információ:

Tourinform Tokaj
3910 Tokaj, Serház u. 1.
Tel.: +36 47 352125
Hotline: +36 70 3888870
E-mail: info@tokaj-turizmus.hu

Felhasználók értékelése: