top banner

Mad Wine

A Mad Wine elkötelezett célja az egyedülálló mádi termőhely megjelenítése magas minőségű borok által. Ifjabb Szepsy István, 18. generációs borász célja a történelmi dűlők nagyságának kifejezése.

A pincészet kizárólag három szőlőfajtával dolgozik, hogy a Mádi Hegyközség igazi értékei megmutatkozhassanak.

A Furmint szőlőfajta valószínűleg a legalkalmasabb arra, hogy a mádi termőhely egyedi karakterét kifejezze. Célunk a történelmi dűlők nagyszerűségének megmutatása. Az öreg tőkék megóvását ezért egyik legfontosabb feladatunknak tekintjük, mivel az idős tőkék gyökerei mélyre nyúlnak a kőzetrepedésekben, követve az agyagásványokat. A jelentős terméskorlátozás révén az ásványos ízvilág koncentrálódik, ezért település-szintű borainknál hektáronként legfeljebb 7 tonnát szüretelünk. Alacsony nyomáson préselünk, és alacsony hőmérsékleten erjesztünk, hogy a történelmi dűlők ásványossága mellett a Furmint friss gyümölcsössége megmutatkozhasson.

A Hárslevelű a Tokaji borvidék második legnagyobb területen termesztett fajtája. Szintén képes az egyedülálló ásványi anyag tartalom kifejezésére. Aromatikusabb fajta, mint a Furmint, általában mézes és virágos jegyeket mutat. Mád Hárslevelűt általában néhány gramm maradékcukorral palackozzuk.

A Mád Késői szürethez magas beltartalmi értékeket mutató fürtöket válogatunk, ezáltal biztosítjuk a természetes édességet. Friss üde gyümölcsösség jellemzi, összetett savszerkezettel és intenzív aromatikával. Ehhez az édes borhoz a Tokaji borvidék három szőlőfajtáját házasítjuk, a Furmintot, a Hárslevelűt és a Sárgamuskotályt.

A magas minőségű szőlőt a település kistermelői biztosítják számunkra, akik vállalják a komoly terméskorlátozást és a magas minőség eléréséhez elengedhetetlen plusz munkát. A magas minőségű alapanyag elsősorban a település történelmi első osztályú dűlőiből származik. Az integrációval olyan elkötelezett szőlőtermesztőket fogunk össze, akik a történelmi örökség tiszteletben tartásában és magas minőségi elkötelezettségben látják Mád jövőjét.

Borainkat az új fejlesztésű Tokaji palackba töltjük és Vinolock üvegdugóval zárjuk.


Bővebb információ:

Tourinform Tokaj
3910 Tokaj, Serház u. 1.
Tel.: +36 47 352125
E-mail: info@tokaj-turizmus.hu

Felhasználók értékelése: