top banner

Karádi-Berger Borászat

Megtudhatjuk, milyen érzés, amikor egy gazdasági újságírónak túl kell lépnie izgalmas kézműves borok létrehozásához a közgazdasági szemléleten. A jó borok megvannak, az újságíró meg kínálja őket. A látogató ráadásként megismerheti Erdőbénye egyetlen romkocsmáját, stílusosabban: romborozóját.

fotó: Vavrek Veronika

"A zempléni táj szépsége, a hegyaljai borok egyedisége ragadott meg minket, amikor 1999-ben elkezdtük a birtok kialakítását. Ma két dűlőben: a Palandoron és a Narancsiban, összesen négy hektáron gazdálkodunk és elkezdtük egy szép régi vincellérház felújítását Erdőbényén.
Hiszünk abban, hogy a szőlőterület jó fekvéséből adódó előnyök csak akkor tudnak érvényesülni, ha lehetővé tesszük, hogy a növény a nap energiáját és a talaj ásványi anyagait néhány fürtben tudja koncentrálni, ezért egy tőkén kevesebb, mint 1 kilogramm gyümölcsöt hagyunk. Ültetvényeink régi telepítésűek, az öreg tőkék több méter mélyről gyűjtik össze a talaj ásványi anyagait, így sokkal zamatosabb gyümölcsöt teremnek.
Minden bortípushoz válogatva szüretelünk, a száraz borokba csak a legszebb sárga fürtök kerülnek, az édes borokhoz az aszús fürtöket válogatjuk és természetesen szemenként szedünk aszúszemeket is.
Borainkat kézműves módszerekkel, minimális technológiával készítjük és a Tokaj-hegyaljai hagyományokat követve hordóban erjesztjük és érleljük, amihez zempléni tölgyfából, újonnan készített szerednyei és gönci hordókat használunk."

Cím: 3932 Erdőbénye, Hunyadi u. 21.


Bővebb információ:

Tourinform Tokaj
3910 Tokaj, Serház u. 1.
Tel.: +36 47 352125
E-mail: info@tokaj-turizmus.hu

Interaktív térkép
Borpincék
Tippek
Borbarátoknak | Családoknak, barátoknak | Kerékpárosoknak
Nyelvismeret
Magyar | Angol
Nyitvatartás
Egész évben
Vendéglátó jellege
    Berendezés jellege: Tradicionális
    Kerthelyiség: Nyitott kerthelyiség
Vendéglátóhely típusa
Borház | Pincészet

Felhasználók értékelése: