top banner

Illés Pince

1998-tól mûködik családi vállalkozásunk. Családunk birtokában jelenleg 4 mûködõ pince van. Ebbõl Bodrogkisfaludban egy tatárjárás-kori 25.000 literes pince, valamint két kisebb átmeneti tárolópince van. Központi pincénk az erdõbényi Illés Pince.

Borházunk elõtt ágazik háromfelé az az út, ahol Szegilong, Tolcsva és Abaújszántó felé juthatunk el, a déli Zemplén legszebb tájain haladva.
Borházunk megválasztásakor döntõ volt, hogy megítélésünk szerint Erdõbénye jelenleg a Hegyalja egyik megkopott fényû gyöngyszeme, csodálatos adottságokkal, büszkeségre méltó gazdag történelemmel. Erre utal, hogy Erdõbénye környékének és dûlõinek majdnem mindegyikéhez monda fûzõdik.
A település komoly jövõ elõtt áll, a benne rejlõ lehetõségeket egyre több vállalkozó ismeri fel és hasznosítja.
Részben kétszintes, hétágú pincerendszerünk a legendás 22 ágú Rákóczi pince 2 ágát foglalja magába, melyben 40 ezer liter bor elhelyezésére van lehetõség. Klímája a nagy mélységnek és a horzsaköves riolittufa kõzetnek köszönhetõen optimális, a hõmérséklete (10-12 Co) között ingadozik.

Szõlõterületeink
Családunk birtokai a világörökség részének megválasztott Erdõbénye, Bodrogkisfalud, Bodrogkeresztúr és Tarcal történelmi, kíváló fekvésû dûlõiben találhatók.
Ezek a dûlõk a következõk:

Mulatóhegy, Huza-dûlõ, Lapis-dûlõ, Serfõzõ-dûlõ.

Tulajdonunkban kb. 10 hektár szõlõterület van, melybõl 4 hektárt mûvelünk, a többi telepítés alatt áll. Erdõbényén a szépnevû Mulató hegyen kezdtük el a szõlõ telepítést.

Szõlõfeldolgozás
Családunk hagyományosan késõi szüret után, teljesen hagyományos módon dolgozza fel a termést.
A must erjesztése és tárolása kizárólag a történelmi gyökereknek megfelelõen tölgyfahordókban történik. Boraink így kapják meg az egységesen oxidativ, más borvidék boraival nehezen összetéveszthetõ szín és ízvilágot.


Bővebb információ:

Tourinform Tokaj
3910 Tokaj, Serház u. 1.
Tel.: +36 47 352125
E-mail: info@tokaj-turizmus.hu

Interaktív térkép
Borpincék | Vendéglátás
Tippek
Borbarátoknak | Családoknak, barátoknak
Nyitvatartás
Csak előzetes bejelentés alapján
Vendéglátóhely típusa
Borház | Borozó

Felhasználók értékelése: