top banner

Terepjáró túra | Toldi Fogadó ***

Tokaj-Tarcal-Bodrogkeresztúr-Tokaj. A túra 1,5 óra hosszú. Indulás után amint lehet, letérünk a kiépített útról, és terepen haladunk tovább. A túrák dőjárás függvényében indulnak. 

Ha szerencsénk van, láthatunk őzeket, nyulakat is az utunk során. A túra végeztével egy tokaji pincénél áll meg az autó, ahol egy borkóstolón lehet részt venni.

A túrát csapatépítő programnak is ajánljuk.

A táj különlegessége abból adódik, hogy az érintkező tájak nagyon különbözőek. A tökéletes síkságnak minősülő Alföld és az Északi- Középhegységhez tartozó vulkanikus eredetű Zempléni-hegység találkozik itt. Maga a Tokaji-hegy (Kopasz-hegy) az Eperjes-Tokaji hegyláncnak az Alföldre mélyen előreugró, izoláltan álló vulkáni kúpja 514 méter magas.

Útvonal:

Tokaj-Tarcal-Bodrogkeresztúr-Tokaj

Indulás a szálloda parkolójából Tokajból, megtekintjük a tarcali bányatavat és az Áldó Krisztus-szobrot, ahol gyönyörű panoráma várja a kedves látogatókat. Ez után a hegyen át a tokaji TV-torony érintésével elindulunk Bodrogkeresztúr felé ahol az egész Zempléni-hegység vonulata és a Bodrogköz elénk tárul, majd visszaérünk a Toldi Fogadó***-hoz Tokajba.

Túráinkat ajánljuk minden korosztálynak, természetbarátoknak, az extrém dolgokat kedvelőknek, illetve mindazoknak, akik egy különleges élmény részesei szeretnének lenni.

A túráinkhoz használt terepjárók 7 személyesek, melyek kiválóan alkalmasak arra, hogy programjaink résztvevői felfedezhessék a gyönyörű táj természeti értékét, a tokaji Nagy Kopasz hegy környezetét.


Túrák szervezése:
Bodnár András, Tokaj Toldi Fogadó***
Tel.: +36 20 477 4045
Pogáts Zsolt, túravezető
Tel.: +36 20 260 3850
Erdős László, túravezető
Tel.: +36 20 334 6159
Felhasználók értékelése: