top banner

Kultúra, élmények és tudomány Mádon

Sokszínű alkotóközpont épül Mádon

Egyedülálló látványossággal bővül a történelmi dűlőiről és világhírű borairól híres Tokaj-Hegyaljai település, Mád. A festői szépségű mádi térségbe illeszkedő kulturális központ állandó élmény-kiállításoknak, játszóháznak, és kulturális műhelynek ad otthont.

Az alkotóház sokszínű szolgáltatásai lehetőséget teremtenek, hogy a „Tokaji” név ne csak a gasztronómiával, hanem a művészettel is összekapcsolódjon. Az épülő Furmintházban egy központban koncentrálódnak a helyi kulturális értékek, így nem pusztán a borászat kedvelőinek jelenthet majd kellemes kikapcsolódási lehetőséget. A kreatív pihenés hívei elismert helyi alkotók segítségével tanulhatják meg számos művészeti ág, illetve a kézműves szakma alapvető fortélyait: legyen szó szövésről, fonásról, agyagozásról, festésről, vagy éppen textilművészetről.

Az épületben kialakított állandó kő- és ásványbemutató térben a látogatók szemügyre vehetik majd, milyen kőzetek alkotják a Tokaj régió és azon belül Mád értékes szőlődűlőinek talaját. Az interaktív kiállításon kreatív módon fedezhetjük fel Mád ásványkincseit.

Míg a felnőttek a történelmi dűlőkön kirándulnak, vagy épp borkóstolón vesznek részt, a kicsik a Furmintház különböző játszószobáiban és kültéri játszóudvaron tölthetik el az időt. A Furmintház névre keresztelt alkotóház évszaktól függetlenül, az év minden napján várja vendégeit.

Felhasználók értékelése: