top banner

Mézmúzeum

Mézes Gergő Méhészete Vizsolyban, Magyarország egyik legszebb helyén, mézkóstolóval és méhészeti bemutatóval várja látogatóit. A program során nem csak a méhek világával ismerkedhetnek meg, de végigkóstolhatják a legnépszerűbb és legkülönlegesebb mézfajtákat is.

Jómagam 12 éves koromban váltam a méhészet szerelmesévé, amikor édesapám segítségével befogtam az első méhrajomat. 2004-ben – 21 évesen – az ország legfiatalabb mesterméhésze lettem, s ekkor már egyértelmű volt: a szakma iránti elkötelezettségem olyan nagy szerelem, hogy mással nem is foglalkozhatok, csak ezzel. Vállalkozásom elindításával párhuzamosan született meg a Mézmúzeum létrehozásának gondolata. Büszkeséggel tölt el, hogy 2008-ban elnyertem „Az év méhésze”, 2016-ban pedig „Az év méhészete” díjat.
A méhészet csodálatos. A méhek világának komplexitása, rendkívül összetett és érzékeny közössége, a természet és a méhek közötti összhang és egymásrautaltság lenyűgöző. Ezt érzékelhetik mindazok, akik ellátogatnak Vizsolyba, a Mézmúzeumba, ahol testközelből betekintést nyerhetnek ebbe az utánozhatatlan miliőbe. Vallom, hogy a méhek természetét és életritmusát alapul vevő komplex méhészeti tevékenység az, ami a szakma jövőjét jelentheti, és ezt mutatom be minden érdeklődőnek.


A Mézmúzeumban az általunk termelt mézek kerülnek értékesítésre, csakúgy, mint a webshopban. Fajtamézeket, mézkülönlegességeket, gyógyhatású mézeket és egyéb méhészeti termékeket kínálok, s ezeket a múzeum látogatásakor meg is kóstolhatják az idelátogatók.

Múzeummal kapcsolatos információk:


Nyitvatartás: Mindennap 09:00-16:00-ig.
Belépőjegy: 750 HUF/fő , 6 éves kor alatt a belépés ingyenes.
A belépő tartalmaz 1 db 45g mézet, 1 előadást és szezonálisan, az időjárás függvényében az aktuális méhészeti munkák bemutatását.


Egyedi igény vagy csoport bejelentkezés esetén telefonon keressenek bennünket!* Amennyiben csak a mézboltba érkezik, nem kell belépőt fizetnie.
Azonban a Mézmúzeumba betérők nem csupán mézeket kóstolhatnak, hanem megismerkedhetnek a méhészkedés történetével, régi méhészeti eszközökkel, a méhészet alapjaival, kipróbálhatják a szakma alapfogásait, s akár saját mézet is „pörgethetnek”.
Önt is arra biztatom: ha a környéken jár, térjen be Vizsolyba, a Mézmúzeumba! Ha pedig szállásra is szüksége van, hajtsa nyugodt álomra fejét a Mézes Vendégház- Apiterápiás központunkban.

Molnár Gergely
Cím: 
3888 Vizsoly, Malom út 72.


Bővebb információ:

Tourinform Tokaj
3910 Tokaj, Serház u. 1.
Tel.: +36 47 352125
E-mail: info@tokaj-turizmus.hu

Utazástervező "mit" kategóriája
Kiállítás
Tippek
Családoknak, barátoknak | Osztálykiránduláshoz

Felhasználók értékelése: